15 Ιαν 2013

Χαρατσιών συνέχεια...

Να λοιπόν που ακόμα και για να διαβεί κάποιος την πύλη ενός Δημόσιου νοσοκομείου θα πρέπει να το έχει προγραμματίσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, τουλάχιστον κανα χρόνο νωρίτερα. Κάτι σαν διακοπές ένα πράγμα. Κλείνεις ράντζο στον Ευαγγελισμό και είναι σαν να έκλεισες σαλέ στο Καρπενήσι για την βραδιά των Χριστουγέννων.

25 ευρώ εισιτήριο για τον παράδεισο...


Εικοσιπέντε ευρώ εισιτήριο μπαίνει αυτόματα απο 1.1.2014 μετά απο την κατάργηση της διάταξης που επέβαλε την ύπαρξη υπουργικής απόφασης για να μπουν τα εισητήρια στο ΕΣΥ. Τι κι αν ειδικά εκείνοι που χρειάζονται συχνά ιατρική φροντίδα νιώθουν πως έτσι αποκλείονται απο την παροχή της Δημόσιας Υγείας. 
Δεν πειράζει, τόσα πολυτελή θέρετρα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μπορούν κάλλιστα να πάνε εκεί οι ασθενείς. Σε τελική ανάλυση, πιο φτηνά θα τους βγει. Φροντίζει άλλωστε η λαοπρόβλητη κυβέρνηση μας γι αυτό.
Άλλωστε υπάρχουν και τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ποιός ο λόγος γι αυτή την εμμονή με τα Δημόσια νοσοκομεία, όταν είναι διάσπαρτη η Ελλάδα με ιδιωτικά; Για πόσο ακόμα αυτός ο λαός θα είναι τόσο μπανάλ; 

Δημόσια Υγεία... Μετά τη Δημόσια Παιδεία, άλλο ένα βαρίδιο της ανάπτυξης στην Ελλάδα του Στουρνάρα. 

Πληροφορίες: iatropedia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου